ЗМІ повідомили про смерть українського в'язня Путіна у СІЗО
Категорія
Події
Дата публікації

ЗМІ повідомили про смерть українського в'язня Путіна у СІЗО

ЗМІ повідомили про смерть українського в'язня Путіна у СІЗО
Джерело:  online.ua

Український політв'язень із Луганщини Артур Панов помер у слідчому ізоляторі російського Ростова, де його утримували у зв'язку із звинуваченнями про начебто підготовку теракту на території РФ.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на блогера, що веде свої записи на сайті Фонтанка.ру.

Читайте також: З’явилися довгоочікувані звістки від українського в’язня Путіна

Згідно з повідомленням блогера, Панов помер 29 квітня від серцевої недостатності.

"У ростовському слідчому ізоляторі від серцевої недостатності помер громадянин України Артур Панов, якого російські власті звинувачують в підготовці терористичного акту в Росії", - написав блогер.

"14 лютого в Північно — Кавказькому окружному військовому суді міста Ростов-на-Дону почався судовий процес у справі Артура Панова, разом з ним на лаві підсудних також виявився і ростовський студент, якому інкримінують сприяння у злочинній діяльності українця. Відомо, що Панов був затриманий на початку грудня 2015 року в Ростовській області, після того, як під виглядом біженця перетнув україно-російський кордон з метою здійснення теракту на території Росії. На момент затримання Панову не було й 18 — ти років. Відомо, що перебуваючи під вартою Панов Артур неодноразово оголошував голодування, що могло призвести до різкого погіршення стану здоров'я", - додав він.

Офіційного підтверждення смерті українця у російській в'язниці немає.

Варто зазначити, що Панов, який народився у Краснодоні Луганської області та деякий час був студентом Луганського національного університету, міг опинитись на території РФ через викрадення. Проте, повністю обставини його затримання не було з'ясовано. У відкритих джерелах зазначається, що він мав проукраїнські погляди.

Як повідомляв ONLINE.UA, 26 квітня українському журналісту Роману Сущенку, якого незаконно утримують під вартою на території Росії, продовжули термін перебування під вартою через підозри у "шпигунстві".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?