Розмова Путіна і Трампа: Сирiя, КНДР, спiвробiтництво, жодного слова про Украïну - прес-служба Кремля
Категорія
Світ
Дата публікації

Розмова Путіна і Трампа: Сирiя, КНДР, спiвробiтництво, жодного слова про Украïну - прес-служба Кремля

Розмова Путіна і Трампа: Сирiя, КНДР, спiвробiтництво, жодного слова про Украïну - прес-служба Кремля
Джерело:  Кремль

В ході телефонної розмови президента Росії Володимира Путіна з американським лідером Дональдом Трампом була обговорена ситуація на Корейському півострові, в Сирії, а також питання налагодження контактів між Москвою та Вашингтоном.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Кремля.

Читайте також: Радник Трампа попередив Кремль про жорсткі переговори щодо Сирії

"Володимир Путін закликав до стриманості і зниження рівня напруженості. Домовлено налагодити спільну роботу, орієнтовану на дипломатичні розв'язки щодо комплексного врегулювання проблеми", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в ході розмови також обговорили спільну боротьбу Росії та США з міжнародним тероризмом в контексті сирійського кризи, пошук варіантів, що дозволять "закріпити режим припинення бойових дій, надати йому стійкість і контрольованість". При цьому міністр закордонних справ Росії і Держсекретар США будуть оперативно інформувати лідерів про досягнутий на даному напрямку прогрес.

"Володимир Путін і Дональд Трамп висловилися за продовження контактів по телефону, а також на користь організації особистої зустрічі в прив'язці до засідання саміту «Групи двадцяти» 7-8 липня в Гамбурзі", - зазначили в Кремлі та додали, що бесіда носила діловий і конструктивний характер.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що Дональд Трамп готовий зустрітися з лідером КНДР Кім Чен Ином в умовах загострення напруженості у питанні створення ядерної зброю Північною Кореєю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?