Геращенко пояснила, навіщо путінські ЗМІ "поховали" українського бранця
Категорія
Політика
Дата публікації

Геращенко пояснила, навіщо путінські ЗМІ "поховали" українського бранця

Геращенко пояснила, навіщо путінські ЗМІ "поховали" українського бранця

Російські державні ЗМІ роблять усе можливе для того, аби судилища над українськими бранцями проходили якомога тихіше, не зупиняючись навіть перед повідомленнями про "смерть" політв’язнів.

Про це заявила заступниця голови Верховної Ради, представник України у Тристоронній контактній групі по врегулюванню на Донбасі Ірини Геращенко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на її Facebook.

"В російських ЗМІ з'явилася підла , ница, фейкова новина, що начебто Артур помер у тюрмі. Навіщо російські огидні пропагандисти це роблять? Можливо, аби полоскотати нерви українським дипломатам, нещасній родині заручників, а можливо і для того, аби бранців не доставляли в судилище і воно проходило в тиші, без зайвих свідків, навіть без самих невинно й несправедливо обвинувачених, а тільки за участі прокурора і судді..." – припустила вона.

Читайте також: "Смерть" політв'язня Путіна у російському СІЗО: українця етапували до суду

У той же час, Геращенко запевнила, що "на судилищі Панова буде український консул", і при тому підкреслила, що вважає дуже важливим, "щоб там обов'язково були європейські дипломати, бо це несправедливо, що лише до одного ростовський судилища було прикуто європейську увагу".

"Звертаюся до європейських журналістів, акредитованих в РФ, до дипломатичних місій – всі судилища над українцями мають проходити при посиленій увазі європейських ЗМІ і дипломатичного корпусу. Це ненормально, що світ закриває очі на бранців Кремля і робить вигляд що їх не існує, що начебто всіх звільнили..." – підкреслила депутат.

Окрім того, політик назвала неприпустимим те, що до українських політв’язнів, "попри всі зусилля української влади, влада РФ категорично не допускає Міжнародний комітет Червоного Хреста".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше російські ЗМІ розповсюдили інформацію про смерть українця Артура Панова, затриманого за звинуваченнями у причетності до підготовки теракту в Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?