У США пройшли випробування літального апарату для космічного туризму: з'явилось відео
Категорія
Цікаве
Дата публікації

У США пройшли випробування літального апарату для космічного туризму: з'явилось відео

У США пройшли випробування літального апарату для космічного туризму: з'явилось відео
Джерело:  Virgin Galactic

Компанія британського міліардера Річарда Бренсона Virgin Galactic, яка займається розвитком космічного туризму, провела успішні тести літального апарату для суборбітальних польотів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу компанії.

Випробування пройшли в американському Мохаві, штат Каліфорнія.

Цей політ став четвертим для космічного корабля SpaceShipTwo Unity, представленого в лютому 2016 року.

Вперше під час польоту була задіяна нова система повороту хвостового оперення, яка при заході на посадку використовується для аеродинамічного гальмування. Її вдосконалили після катастрофи в жовтні 2014 року, коли через помилку пілота корабель розбився, що спричинило загибель одного пілота.

Політ було проведено після ретельної перевірки систем хвостового оперення на землі. Випробування в небі пройшли успішно, хоча компанія зазначає, що на детальний аналіз усієї зібраної інформації знадобиться певний час.

Корабель SpaceShipTwo, в тому числі його модифікація Unity, розробляється для суборбітальних туристичних польотів на висоті більше ста кілометрів Старт багаторазового апарату здійснюється за допомогою носія WhiteKnightTwo, від якого Unity потім від'єднується і самостійно приземляється.

Як повідомляв ONLINE.UA, компанія Space X здійснила запуск ракети Falcon 9, який переносив на борту розвідувальний супутник NROL-76.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?