У Києві на місці пам'ятника Леніну з'явилась композиція рослин: опубліковано фото
Категорія
Події
Дата публікації

У Києві на місці пам'ятника Леніну з'явилась композиція рослин: опубліковано фото

У Києві на місці пам'ятника Леніну з'явилась композиція рослин: опубліковано фото

У Києві на декілька тижнів на постаменті, на якому стояв пам'ятник Леніну, з'явиться інсталяція із зелених рослин.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.

Автор інсталяції - мексиканський митець Іса Каррільйо. Відкриття композиції, що має назву "Ритуал природи", заплановане на 18:00 у середу 3 травня.

Читайте також: В Україні вперше проданий пам'ятник Леніну: названа ціна

Як повідомляють організатори, художниця пропонує нейтралізувати ідеологічну напругу навколо вакантного постаменту за допомогою "захоплення" монументу рослинами.

"З одного боку, м’ята і розмарин замаскують кам’яну колону, з другого – ніби очистять місце, що асоціюється не тільки з радянським лідером, але й з шибеницею, яка була тут у часи німецької окупації", - кажуть організатори.

Повідомляється, що проект було узгоджено з міською владою, а його реалізацію провели за рахунок коштів фонду "Ізоляція".

Інсталяція на постаменті продовжиться до 17 травня.

Тимчасове перетворення на постаменті, що з моменту, як активісти у грудні 2013 року повалили пам'ятник комуністичному вождю, стояв порожній, викликало бурхливе обговорення у соцмережах.

Як повідомляв ONLINE.UA, активісти "Правого сектору" запропонували Арку Дружби народів у Києві, яку до Євробачення-2017 розмалювали у кольори веселки, прикрасити визерунком української вишивки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?