Українці заборгували за газ понад 7 мільярдів гривень
Категорія
Економіка
Дата публікації

Українці заборгували за газ понад 7 мільярдів гривень

Українці заборгували за газ понад 7 мільярдів гривень

Заборгованість населення України по оплаті за природний газ зросла до 7,117 мільярда гривень.

Про це повідомляє ONLINE.UA із посиланням на УНІАН.

Так, за даними Державної служби статистики, із 1 січня по 31 березня цього року заборгованість за газ зросла на 16,7% .

Також уточняється, що за звітний період заборгованість населення по оплаті за централізоване опалення та гаряче водопостачання зросла на 8,8% - до 10,355 мільярда гривень, а за утримання будинків та прибудинкових територій на 4,3% - до 2,5 мільярда гривень.

Читайте також: Україна втратила понад 50 мільярдів доларів через Тимошенко - Гройсман

Окрім того, за перший квартал цього року знизилася заборгованість населення з оплати за послуги водопостачання та водовідведення (на 11,8%) – до 1,3 мільярда гривень та за вивезення побутових відходів (на 9,6%) – до 345,5 мільйонів гривень.

За інформацією Держстату, загальний рівень нарахувань по оплаті житлово-комунальних послуг для населення з 1 січня по 31 березня 2017 року становив 33,5 мільярда гривень, з яких було сплачено 28,6 мільярда гривень.

Таким чином, рівень оплати становив 85,3%. Зазначається, що найнижчий рівень оплати (77,6%) фіксувався при оплаті вартості газу.

Як повідомляв ONLINE.UA, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що в уряді не передбачається подорожчання цін на газ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?