Із банка РПЦ зникли 90 мільйонів доларів - ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Із банка РПЦ зникли 90 мільйонів доларів - ЗМІ

Із банка РПЦ зникли 90 мільйонів доларів - ЗМІ
Джерело:  vedomosti.ru

Тимчасова адміністрація банку "Пересвет", основним власником якого є Російська православна церква, виявила зникнення 90 мільйонів доларів.

Про це заявили кредитори банку і джерело, близьке до Центробанку Росії, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Ведомости".

"Із каси "Пересвета" зникли близько 780 мійльйонів рублів (13,7 млн дол), приблизно 50 млн доларів і 25 млн євро", - заявило одне з джерел видання.

За його словами, зникнення грошей було виявлене, коли у банк прийшла тимчасова адміністрація.

Читайте також: У РПЦ підірвали мережу розповіддю про небагате життя патріарха

Інше джерело повідомило, що гроші з каси видавалися під розписку та звіт, але до банку не поверталися. Коли в "Пересвет" прийшла тимчасова адміністрація, документів, що засвідчують, кому видавалися кошти з каси, не було. Гроші, за словами касирів, були видані "під чесне слово".

Зазначимо, що російський Центробанк ввів тимчасову адміністрацію у банку РПЦ в жовтні 2016 року. За розміром активів "Пересвет" на 1 жовтня 2016 року займав 44 місце в банківській системі Росії.

У керівництві Росії вирішили провести санацію церковного банку, яка, за приблизними даними, коштуватиме близько 2,8 млрд доларів і стане однією з найдорожчих в новітній історії РФ.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у Світовому банку заявили про надання Україні кредиту, спрямованого на поліпшення ситуації з експортом українських товарів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?