Жодної скарги щодо вилучених у Януковича і Ко грошей не надійшло - Порошенко
Категорія
Економіка
Дата публікації

Жодної скарги щодо вилучених у Януковича і Ко грошей не надійшло - Порошенко

Жодної скарги щодо вилучених у Януковича і Ко грошей не надійшло - Порошенко
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко під час наради із головою НБУ Валерією Гонтаревою та міністром фінансів України Олександром Данилюком розповів подробиці зарахування на рахунки Держказначейства вилучених у екс-президента-втікача Віктора Януковича коштів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт голови держави.

Читайте також: Луценко порівняв повернуті до держбюджету $1,5 млрд коштів Януковича зі сім'єю слонів

Президент розповів, що 3 травня було повністю завершено процедуру зарахування 1,1 млрд доларів США на рахунки Державного казначейства.

"До речі, я хочу повідомити, що станом на зараз жодної скарги на це рішення не надійшло. І так званих власників, які засвідчили свої претензії на ці гроші, так і не з’явилось», - зауважив глава держави та додав, що завдяки рішучим діям правоохоронних органів і рішенню суду справедливість у цьому питанні була відновлена.

"Це не просто збільшує можливості державного бюджету і Української держави щодо відновлення справедливості і інвестування цих коштів в українську армію, укріплення обороноздатності нашої держави та відновлення соціальної справедливості, спрямувавши ці кошти на захист найменш захищених верств населення. А ці кошти також будуть зараховані у золотовалютні резерви держави", - підкреслив Петро Порошенко.

Також зарахування коштів прокоментувала і Валерія Гонтарева, яка підкреслила, що на цю подію у НБУ чекали протягом двох років.

"Національний банк дуже радіє цій події. Ми її чекали майже два роки. І я хочу наголосити, що це дуже важливо для нашої макрофінансової стабільності в державі. Як голова Національного банку я дуже радію, що збільшаться наші чисті резерви", - сказала вона.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент України Петро Порошенко пояснював, що конфісковані кошти будуть направлені на зміцнення оборонної спроможності України і соцпідтримку громадян.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?