Кабмін з 1 травня не призначатиме субсидії боржникам
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін з 1 травня не призначатиме субсидії боржникам

Кабмін з 1 травня не призначатиме субсидії боржникам
Джерело:  interfax.com.ua

З 1 травня Кабінет міністрів України не буде призначати нарахування субсидій на наступний період у разі заборгованності по комунальних платежах за два і більше місяці.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Згідно з постановою №300 від 26 квітня, у разі отримання інформації про прострочення більш як за два місяці заборгованості з оплати послуг субсидія на наступний термін не призначається, про що структурний підрозділ з питань соціального захисту населення інформує споживача.

Читайте також: Розенко розповів, коли почнуть виплачувати заощаджені субсидії

Якщо протягом двох місяців з дати інформування споживач документально підтвердив сплату заборгованості або уклав договір про її реструктуризацію, субсидія призначається з дати закінчення дії попередньої субсидії, в іншому випадку - з місяця, в якому громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору.
Зазначений строк може бути продовжено на підставі рішення районної, районної у містах Києві та Севастополі держадміністрації за наявності поважних причин.
Кабмін встановив, що тепер при призначенні субсидій враховуються доходи членів сім'ї з урахуванням податку на доходи фізичних осіб, а до таких доходів належить допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування.
При цьому при розрахунку субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається на основі середньомісячного сукупного доходу осіб за чотири квартали (раніше – за попередній календарний рік), за два місяці до того, з якого призначається субсидія, а субсидія на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, виходячи з розміру доходу за попередній календарний рік.
При здійсненні розрахунку субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг на наступний період у травні для домогосподарств, які отримують субсидію в попередньому періоді, обліковуються доходи за період з квітня минулого року по березень поточного року включно.

Читайте також: Підвищення цін на газ не передбачається — Гройсман
Стало відомо, що соціальна норма житла для одержувачів субсидії, сім'я яких складається з одного або двох непрацездатних осіб, у розмірі 75 кв. м на домогосподарство.

Уряд також вніс послуги з транспортування та розподілу природного газу в перелік таких, що підлягають субсидуванню.
Кабмін встановив, що місцеві влади або створені ними комісії можуть приймати рішення про призначення житлових субсидій у випадках, не передбачених чинними правилами. Фінансування таких субсидій здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Крім того, уряд запровадив інформування громадян про призначення субсидії за допомогою електронної пошти (при наявності відповідного реквізиту) або смс-повідомлення.

Як повідомляв ONLINE.UA, заборгованість населення України по оплаті за природний газ зросла до 7,117 мільярда гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?