Катастрофа російського військового корабля в Чорному морі: капітан судна був нетверезий - ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Катастрофа російського військового корабля в Чорному морі: капітан судна був нетверезий - ЗМІ

Катастрофа російського військового корабля в Чорному морі: капітан судна був нетверезий - ЗМІ
Джерело:  Думська

Капітан російського розвідувального катеру "Лиман", який затонув у Чорному морі біля Туреччини внаслідок зіткнення із румунським вантажним судном "Ашот", під час аварії перебував у нетверезому стані.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання "Думская".

Джерела ЗМІ в окупованому Севастополі розповіли, що капітан російського судна Костантин Бєляєв вживав алкогольні напої разом із офіцерським складом, а на вахті перебували лише недосвідчені матроси.

Читайте також: Не смішіть мій скотовоз: затонулий російський корабель висміяли яскравою фотожабою

Наближення вантажного судна помітив на екрані РЛС молодий радіометрист, але сталося це занадто пізно: плавуча кошара була вже близько. Однак він спробував повідомити командування, проте те було в непритомному стані і ніяк не відреагувало. Рульовий теж нічого зробити не встиг.

Врешті-решт скотовоз в'їхав "Лиману" в борт. Вода полилась у машинне відділення, і корабель почав тонути. Російські моряки перебралися по сходні на борт Youzarsif H, після чого СРК пішов на дно.

Повідомляється, що наразі росіяни знімають із затонулого корабля якесь обладнання. На місце, де затонув "Лиман", прийшли судно "Селігер" і рятувальний буксир СБ-739. Згодом корабель буде підірвано на дні.

Розслідуванням обставин події займається спеціальна комісія міністерства оборони РФ та ФСБ. Командира "Лиману" судитимуть і, швидше за все, посадять.

Нагадаємо, зіткнення корабля Чорноморського флота РФ "Лиман" з вантажним судном "Ашот-7" сталося у Чорному морі біля берегів Туреччини. Вантажне судно прямувало з Румунії до Йорданії.

У результаті зіткнення з судну "Лиман" було врятовано 78 чоловік. Відповідно до заяви Міністерства оборони Росії, ніхто з членів екіпажу військового судна не постраждав.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?