Ле Пен отримала 9 мільйонів євро кредиту за підтримку політики Путіна в Україні - ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Ле Пен отримала 9 мільйонів євро кредиту за підтримку політики Путіна в Україні - ЗМІ

Ле Пен отримала 9 мільйонів євро кредиту за підтримку політики Путіна в Україні - ЗМІ

Партія "Національний фронт", очолювана Марін Ле Пен, яка вийшла в другий тур виборів президента Франції, отримала в 2014 році кредит на суму 9 млн євро в російському банку ПЧРБ в обмін на публічну підтримку політики президента Росії Володимира Путіна в Україні.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на RNS.

За інформацією французького видання Mediapart, посередниками при отриманні кредиту в Першому чесько-російському банку (ПЧРБ) виступили євродепутат від "Нацфронту" Жан-Люк Шафхаузер і член Ради Федерації, спецпредставник президента Росії зі взаємодії з організаціями співвітчизників за кордоном Олександр Бабаков.

Читайте також: Люк Бессон жорстко розкритикував французьку "подругу" Путіна

За даними Mediapart, 17 березня 2016 року Шафхаузер і Бабаков зустрічалися в Женеві для обговорення подальших планів щодо отримання кредитів "Нацфронтом" в інших російських банках.

Видання наводить фрагмент електронного листа Шафхаузера від липня 2014 року — за два місяці до отримання кредиту від ПЧРБ, в якому той пише, що "Марін готова надіслати в Reuters заяву" щодо ситуації в Україні. Отримувачем листа був Олександр Воробйов, який, як зазначає Mediapart, також зіграв роль при отриманні грошей у російському банку. Саме він пропонував євродепутату приклад заяви щодо ситуації в Україні, яку повинна була зробити Ле Пен. Як зазначає видання, згодом Ле Пен не стала відсилати цю заяву.

За інформацією Mediapart, щодо Шафхаузера фінансова прокуратура Франції з лютого 2016 року почала попереднє розслідування після отримання інформації від підрозділів міністерства фінансів Франції Tracfin, що спеціалізується на боротьбі з відмиванням грошей. Правоохоронні органи намагаються встановити походження фінансових коштів Шафхаузера. Раніше, в 2014 році він публічно визнав, що отримав гонорар від ПЧРБ в 140 тисяч євро за свої посередницькі послуги.

У вересні 2014 "Національний фронт" отримав 9 млн євро в ПЧРБ. У березні 2016 року кредит був перезданий зареєстрованій у Москві фірмі "Конті". В даний час Агентство зі страхування вкладів (АСВ) оскаржує цю угоду в суді.

Як повідомляв ONLINE.UA, кандидат в президенти Франції від партії "Національний фронт" Марін Ле Пен назвала європейську валюту "мертвою" та пообіцяла повернути франк, аби керувати ним і прилаштовувати до економіки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?