У Києво-Печерському заповіднику виявили древньоєгипетську мумію
Категорія
Події
Дата публікації

У Києво-Печерському заповіднику виявили древньоєгипетську мумію

У Києво-Печерському заповіднику виявили древньоєгипетську мумію

У Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику виявили древньоєгипетську мумію, яка кілька десятків років зберігалася у фондосховищі.

Про це повідомляє ONLINE.UA із посиланням на Міністерство культури України.

У відомстві розповіли, що на початку року, під час звірки фондів заповідника, заступник генерального директора археолог Сергій Пивоваров виявив древньоєгипетську мумію.

Згодом стало відомо, що йдеться навіть про кілька надзвичайно цікавих експонатів, які потрапили до Києва ще на межі ХІХ - ХХ століть. Спершу експонати зберігалися у Церковно-археологічному музеї, пізніше перебували у Музеї атеїзму, який тоді розташовувався у Києво-Печерський Лаврі.

Читайте також: Польща готова відновити знесений меморіал воякам УПА після розкопок

"Кілька десятків років ці унікальні предмети забутими знаходилися у  фондосховищі і лише тепер  були віднайдені. Нині колекція старожитностей Давнього Єгипту складається з двох мумій, двох розписаних саркофагів та кількох канопів (грець. Κάνωβος лат. Canopus – поховальних посудин для внутрішніх органів)", - додали у Мінкульті.

У відомстві також повідомили, що представлення колекції старожитностей Давнього Єгипту відбудеться 5 травня 2017 року об 11-00 у Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику.

Як повідомляв ONLINE.UA, в інституті археології російської академії наук повідомили, що в окупованому Криму поруч з трасою, яка веде до недобудованого Керченського мосту, виявили склеп, побудований в часи царя Олександра Македонського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?