В МЗС відреагували на візит депутата Європарламенту в окупований Луганськ
Категорія
Політика
Дата публікації

В МЗС відреагували на візит депутата Європарламенту в окупований Луганськ

В МЗС відреагували на візит депутата Європарламенту в окупований Луганськ

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що мають намір порушити питання щодо притягнення до відповідальності італійської депутатки Європарламенту Елеонори Форенца, яка брала участь у "першотравні" в окупованому Луганську.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

"У зв'язку з інформацією про візит євродепутата, представника італійської маргінальної Партії комуністичного відродження Елеонори Форенца, МЗС України було перевірено і підтверджено факт візиту Форенци до окупованої території Донбасу у складі групи представників італійських ліворадикальних угруповань", – прокоментувала візит євродепутата речниця МЗС Мар’яна Беца.

Читайте також: Поїздка президента ПАРЄ в Сирію: учасники візиту визнали, що Росія їх використала

За словами речниці МЗС, українське посольство в Італії ще 28 квітня направило ноту до Міністерства закордонних справ Італії щодо неприпустимості порушення українського законодавства та з вимогою вжити заходів, аби не допустити цього візиту. Беца також підкреслила, що візит Форенца йде всупереч офіційній позиції уряду Італії.

"Італійська сторона також підкреслила, що такий візит абсолютно не відповідає офіційній позиції її уряду щодо підтримки територіальної цілісності та суверенітету України. І при цьому, за словами представника МЗС Італії, органи державної влади фактично не мають повноважень для обмеження вільного пересування приватних осіб", – сказала вона.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Парламентській асамблеї Ради Європи ухвалили рішення щодо голови Педро Аграмунта, який опинився в епіцентрі скандалу через візит в березні в Сирію разом з офіційними особами РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?