У Києві встановили принципово нові контейнери для сміття: з'явилися фото
Категорія
Події
Дата публікації

У Києві встановили принципово нові контейнери для сміття: з'явилися фото

У Києві встановили принципово нові контейнери для сміття: з'явилися фото
Джерело:  online.ua

У Києві почали встановлювати сміттєві контейнери принципового нового зразка - вони розташовані під землею, тому не псують вигляд міського простору, до того ж є вигідними за декількома іншими параметрами.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу київського мера Віталія Кличка.

Читайте також: У Кабміні ухвалили тимчасове рішення по львівському сміттю

За словами мера, такі сміттєві контейнери використовуються у європейських країнах.

"Один новий підземний контейнер має об'єм у 5 кубічних метрів і заміняє 5 звичайних відкритих контейнерів. Вже встановлено 200 таких смітників, ще 300 встановимо найближчим часом. Вони місткі та мають сучасний вигляд. Ті, що встановимо у міських парках, також будуть мати ще й дерев'яне оздоблення", - розповів Віталій Кличко.

"Ці контейнери - вітчизняного виробництва, і впевнений, що про них будуть гарні відгуки у мешканців міста, адже в експлуатації вони себе зарекомендували дуже добре. Київ повинен не тільки сучасно виглядати і використовувати сучасні технології", - підкреслив Кличко.

Мер додав, що наступного року їхня кількість збільшиться до 1000.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Європі вирішили допомогти львівській владі з вирішенням проблеми утилізації сміття, і Європейський банк реконструкції та розвитку може виділити на це 20 мільйонів євро.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?