Росія знімає з Туреччини майже всі санкції, крім помідорів та віз
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія знімає з Туреччини майже всі санкції, крім помідорів та віз

Росія знімає з Туреччини майже всі санкції, крім помідорів та віз
Джерело:  BBC

Президент Росії Володимир Путін після переговорів у Сочі з турецьким лідером Реджепом Ердоганом заявив, що РФ скасовує практично всі економічні санкції, введені проти Туреччини.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС-Україна.

За словами Путіна, "можна говорити, що (ці обмеження вже) зняті". Однак обмеження на поставки в Росію турецьких помідорів будуть продовжувати діяти. Також не скасовується візовий режим для громадян Туреччини.

Президент Росії зазначив, що його країна зацікавлена в дешевих і якісних продуктах в своїх магазинах.

"Але (в той же час) ми зацікавлені в тому, щоб наш сільгоспсектор розвивався, а ті, хто взяв кредити, не опинилися біля розбитого корита", - сказав Путін.

Читайте також: Розмова Путіна і Трампа: Сирiя, КНДР, спiвробiтництво, жодного слова про Украïну — прес-служба Кремля

Рішення щодо віз Путін пояснив необхідністю поліпшити взаємодію спецслужб у зв'язку з терористичною загрозою.

Ердоган у свою чергу підтвердив прогрес на шляху до повного скасування будь-яких обмежень з РФ.

"Крім помідорів ми дійшли згоди з усіх питань. Ми хочемо, щоб турецькі помідори опинилися на російському ринку. Вони смачні й дешеві. І ці обмеження тимчасові", - сказав він.

Нагадаємо, відносини Росії й Туреччини зіпсувалися після того, як турецькі ВПС збили 24 листопада 2015 року російський військовий літак Су-24 на кордоні з Сирією.

Як повідомляв ONLINE.UA, 2 квітня Путін провів телефонні переговори з президентом США Дональдом Трампом. За інформацією американських ЗМІ, розмова не принесла очікуваного прориву.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?