Рівненські копачі заблокували будівлю ОДА
Категорія
Події
Дата публікації

Рівненські копачі заблокували будівлю ОДА

Рівненські копачі заблокували будівлю ОДА
Джерело:  online.ua

Понад 500 учасників протесту вимагають відставки заступника голови АП Віталія Ковальчука і президента Петра Порошенка.

Про це повідомляє новинне агентство "IРiвне".

Будівлю Рівненської ОДА заблокували протестувальники, які вимагають імпічменту президента Порошенка, перевиборів в Раду, а також легалізації видобутку бурштину в регіоні. В руках у активістів плакати "Перевибори президента", "Ковальчука у відставку", "Янтар народу". Лідер протесту Ярослав Гранітний заявив, що влада свідомо не вирішує проблему видобутку бурштину в регіоні.

"Влада і силовики отримують хабарі з кожної копанки бурштину. Ми вимагаємо перевиборів президента Порошенка і дострокових виборів в Раду", - зазначив Гранітний.

За інформацією активістів, перший заступник глави Адміністрації Президента Ковальчук "кришує" корупцію в сфері видобутку бурштину.

За оцінками журналістів, кількість протестувальників становить близько 500 осіб. Кілька копачів були затримані поліцією за незаконне носіння зброї. Між активістами та працівниками ОДА, які не змогли потрапити на роботу, виникли сутички.

Нагадаємо, раніше кілька десятків копачів бурштину заблокували поліцію у Володимирецькому районі Рівненської області. У відділі комунікації управління ПП в Рівненській області розповіли, що люди розібрали дерев'яний міст через водойму і вимагали віддати вилучені помпи.

"На місце інциденту виїхали представники оперативного штабу Нацгвардії. Після протесту старателі розійшлися. Поліція не застосовувала жодних спецзасобів для придушення опору", - зазначили у відомстві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?