Рівненські копачі бурштину увірвалися до будівлі ОДА
Категорія
Події
Дата публікації

Рівненські копачі бурштину увірвалися до будівлі ОДА

Рівненські копачі бурштину увірвалися до будівлі ОДА
Джерело:  Вести.ru

Рівненські копачі, які в середу, 3 травня, блокували будівлю ОДА, увірвалися всередину установи.

Повідомляється, що протестувальники передали свої вимоги першому заступнику губернатора Юрія Піварському і губернатору області Олексію Муляренку.

Відповідне відео з'явилося в мережі, в бесіді з чиновниками лідер протесту Ярослав Гранітний підкреслив, що за минулі три роки влада не вжила жодних дій для припинення незаконного видобутку бурштину в регіоні і тому копачі вимагають перевиборів президента і Ради.

"Ви повинні передати дані вимоги до Адміністрації президента України. Чому у нас президент нічого не робить? Чому ви, як люди президента, також нічого не робите в цьому напрямку? Скільки можна - 3 роки ви не можете цю справу "устаканити" в Рівненській області", - заявив Гранітний.

У відповідь Юрій Пиварскьй зазначив: "я, як людина від президента зробив все, що від мене залежить, в тому числі і в роботі адміністрації. В ОДА був розроблений законопроект і спрямований і в Адміністрацію президента і до Верховної Ради", - пояснив чиновник.

Також протестувальники не дозволили жодному із співробітників ОДА увійти до будівлі. Між копачами і правоохоронцями виникали бійки. Нагадаємо, сьогодні будівлю Рівненської ОДА заблокували протестувальники, які вимагають імпічменту президента Порошенка, перевиборів в Раду, а також легалізації видобутку бурштину в регіоні. В руках у активістів плакати "Перевибори президента", "Ковальчука у відставку", "Янтар народу".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?