Комітет міністрів Ради Європи підтримав резолюцію Генасамблеї ООН по Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Комітет міністрів Ради Європи підтримав резолюцію Генасамблеї ООН по Криму

Комітет міністрів Ради Європи підтримав резолюцію Генасамблеї ООН по Криму
Джерело:  online.ua

Комітет міністрів Ради Європи підтримав виконання резолюції Генасамблеї ООН щодо прав людей в окупованому Криму.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter міністра закордонних справ України Павла Клімкіна.

"Комітет міністрів Ради Європи вперше ухвалив комплексне рішення щодо Криму! Важливий практичний результат, доказ, що Крим - це Україна!", - написав він.

Читайте також: Відкриття курортного сезону в окупованому Криму: з'явились фото з порожніх вулиць та набережних

"КМРЄ закликав скасувати рішення про заборону Меджлісу і про заборону лідерам Меджлісу в’їзду до Криму. Ще один важель тиску на РФ!", - зазначив глава МЗС України.

За його словами, КМРЄ пропонує Комісару Ради Європи з прав людини розглянути можливість вжиття заходів щодо оцінки ситуації з правами людини в Криму.

"КМРЄ закликає до повного виконання Резолюції Генеральної Асамблеї ООН щодо Криму. Рада Європи долучається до виконання цієї резолюції", - додав Клімкін.

Нагадаємо, Генеральна асамблея ООН 19 грудня 2016 року на 71-й сесії ухвалила резолюцію "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)", текст якої внесла українська делегація. З протестом виступив представник Москви. За ухвалення резолюції проголосували 70 країн, ще 77 утрималися, а проти виступили 26 делегацій, серед яких – делегації Росії, Вірменії, Білорусії, Китаю, Індії, Сербії, Узбекистану та інших країн.

Як повідомляв ONLINE.UA, кримська правозахисна група передала до Міжнародного суду ООН в Гаазі докази дискримінації українців щодо доступу до освіти українською в Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?