Міністр освіти розповіла, скільки вчителів потрібно перевчити в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Міністр освіти розповіла, скільки вчителів потрібно перевчити в Україні

Міністр освіти розповіла, скільки вчителів потрібно перевчити в Україні
Джерело:  5 канал

Україні потрібно перевчити 22 тисячі вчителів для того, щоб запровадити новий стандарт початкової школи.

Про це заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "5 канал".

"Ми збираємося в кінці травня представляти як раз новий стандарт початкової школи, і там буде представлений саме інтегрований підхід. Для того, щоб цей інтегрований підхід торкнувся всіх українських дітей в першому класі в 2018/2019 навчальному році, нам треба перевчити 22 000 вчителів", - сказала вона.

Також Гриневич зазначила, що необхідне і спілкування вчителів із батьками, адже сьогодні діти втрачають інтерес до школи вже в третьому класі.

Читайте також: В Україні більше не буде кандидатів наук

"Що батьки повинні розуміти: ми будемо вчити таблицю множення, але ми будемо вчити її таким чином, щоб дитину це не відвертало від навчання. Сьогодні діти втрачають інтерес до школи вже в третьому класі... тому що сучасні діти вже по-іншому сприймають інформацію. вони вже з дитинства користуються гаджетами, бачать різні ігри, тому прийшовши в школу і зустрічаючись тільки з таким процесом нашпиговування знаннями, коли є дошка і вчитель і ти повинен сидіти нерухомо 40 хвилин за партою, вони втрачають мотивацію до навчання", - підкреслила міністр.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Кабмін затвердив пропозицію Міністерства освіти і науки щодо програми реформування середньої освіти, яка викликала бум в мережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?