У Росії за рік самогубство вчинили 720 дітей: слідчі звинуватили Інтернет
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії за рік самогубство вчинили 720 дітей: слідчі звинуватили Інтернет

У Росії за рік самогубство вчинили 720 дітей: слідчі звинуватили Інтернет
Джерело:  РБК

У Слідчому комітеті Росії заявили про стрімке зростання кількості підліткових самогубств за останні два роки, пов'язавши його з діяльністю "груп смерті" в Інтернеті.

Про це йдеться у доповіді СК РФ, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК.

За даними документу, у 2016 році з життям покінчили 720 дітей; у 2015 році — 504; у 2014 році — "трохи більше чотирьохсот".

За кількістю дитячих самогубств Росія поступається лише Казахстану і Суринаму, а в Європі та США їх втричі менше. При тому у СК підкреслили, що незавершені спроби самогубства перебувають "за межами статистики".

Читайте також: Фальшивий лист про підліткову "групу смерті" наробив галасу в Україні

У відомстві зростання кількості суїцидів серед підлітків пов'язують із так званими "групами смерті", що діють в Інтернеті.

Серед іншого, у доповіді стверджується, що до підлітків застосовуються психологічні методики, спрямовані на "перекодування свідомості у бік суїцидальної світогляду і поведінки", що відбувається при "залученні емоційно нестійких неповнолітніх в закриті мережеві спільноти".

Деякі з таких груп, за даними росіян, створені громадянами інших держав.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше київська поліція в рамках боротьби із "групами смерті", куратори яких через спілкування в мережі доводять дітей до самогубства, вимагає зі шкіл заяви від батьків про відсутність на тілі дитини пошкоджень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?