МЗС назвав рішення Ради Європи по Криму "визнанням репресій Росії в Україні"
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС назвав рішення Ради Європи по Криму "визнанням репресій Росії в Україні"

МЗС України
МЗС назвав рішення Ради Європи по Криму "визнанням репресій Росії в Україні"

У Міністерстві закордонних справ України рішення Комітету міністрів Ради Європи щодо ситуації в окупованому Криму та Севастополі  вважають "визнанням репресій Росії в Україні".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МЗС.

Читайте також: Відкриття курортного сезону в окупованому Криму: з'явились фото з порожніх вулиць та набережних

"Комітет міністрів РЄ, як раніше Генасамблея ООН, визнав відповідальність Росії згідно з міжнародним гуманітарним правом та міжнародним правом у галузі прав людини та закликав владу РФ виконувати свої зобов’язання у повній мірі, - йдеться у повідомленні. - Поряд з такими порушеннями прав людини як обмеження свободи слова та мирних зібрань, свободи релігії та переконань, відзначаються репресії проти національних меншин, зокрема, кримських татар".

За думкою дипломатів, рішення Кабінету міністрів Ради Європи є наголошенням порушень РФ міжнародного права. Вони назвали документ "одним із серйозних внесків РЄ в забезпечення демократичної безпеки в Європі та відстоювання основоположних цінностей і принципів Організації захисту прав людини, демократії та верховенства права".

"Це рішення, безсумнівно, посилює позицію по Криму, висловлену в минулому році в Резолюції ГА ООН 71/205 "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)", і долучає Раду Європи до виконання цієї резолюції", - наголосили в МЗС.

Читайте також: Туристичний сезон в окупованому Криму: росіяни втрачають інтерес до півострова

"Важливо, що Комітет міністрів РЄ, як раніше Генасамблея ООН визнав відповідальність Росії згідно з міжнародним гуманітарним правом та міжнародним правом з прав людини і закликав владу РФ виконувати свої зобов'язання повною мірою", - додали в міністерстві.

"Вважаємо, що присутність міжнародних конвенційних та інституційних моніторингових органів на території окупованого Криму в умовах стрімко деградуючої ситуації з правами людини є життєво необхідною та невідкладною", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Генасамблея ООН 19 грудня 2016 року ухвалила резолюцію "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь", текст якої внесла українська делегація. За ухвалення резолюції проголосували 70 країн, а проти виступили 26 делегацій, ще 77 утримались.

Як повідомляв ONLINE.UA, кримська правозахисна група передала до Міжнародного суду ООН в Гаазі докази дискримінації українців щодо доступу до освіти українською в Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?