ГПУ не зацікавлена в отриманні даних від Януковича - адвокат
Категорія
Політика
Дата публікації

ГПУ не зацікавлена в отриманні даних від Януковича - адвокат

ГПУ не зацікавлена в отриманні даних від Януковича - адвокат
Джерело:  24 канал

Адвокат Віктора Януковича Віталій Сердюк заявив, що Генпрокуратура відмовилася допитати екс-президента в режимі відео-конференції, бо просто не зацікавлена в отриманні даних від нього.

Онлайн-трансляція підготовчого засідання у справі Януковича.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Канал 24.

"ГПУ йде на явні грубі порушення Європейської конвенції з прав людини, яка гарантує будь-якій особі право доступ до правосуддя у випадку, якщо її звинувачують у будь-яких злочинах", – заявив адвокат перед підготовчим судовим засіданням у справі Януковича в Оболонському суді Києва.

За словами Сердюка, це право повинне бути реалізовано й для Януковича.

"Його участь в суді має бути забезпечена. Наразі, я наголошую, не було зроблено навіть належного виклику Віктора Януковича до залу судового засідання", – зазначив захисник Януковича.

Читайте також: Рішення Інтерполу не мають значення для суду над Януковичем - Єнін

Адвокат стверджує, що Янукович не отримував повістку до суду за жодною зі своїх адрес.

"Виклику, відповідно до вимог законодавства, не здійснювалося. Тобто виклику немає, як немає врученої підозри, немає врученого обвинувачення. Тому юридичної можливості розглядати цю справу у відповідності до вимог закону, звичайно, немає", – сказав Сердюк.

Він наголосив, що справа Януковича є справою політики проти правосуддя.

Як повідомляв ONLINE.UA, 3 травня стало відомо, що Інтерпол припинив міжнародний розшук екс-президента України Віктора Януковича.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?