Суд у справі Януковича перенесено, президенту-втікачу організовуватимуть "скайп-участь" у процесі
Категорія
Україна
Дата публікації

Суд у справі Януковича перенесено, президенту-втікачу організовуватимуть "скайп-участь" у процесі

Суд у справі Януковича перенесено, президенту-втікачу організовуватимуть "скайп-участь" у процесі
Джерело:  online.ua

Суд у справі про державну зраду Віктора Януковича перенесли на 18 травня, президенту-втікачу можуть знов організувати "скайп-участь" у процесі.

Про це повідомляє ONLINE.UA.

Оболонський районний суд Києва у четвер 4 травня ухвалив рішення перенести засідання на 18 травня на 10:00, задовольнивши одне з клопотань захисту для організації відео-трансляції з Віктором Януковичем.

"...з огляду на статтю 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, а також з огляду на практику Європейського суду з приводу розгляду даної категорії справ, суд вважає за необхідне надати захисту додаткові можливості для участі обвинуваченого Януковича в підготовчому судовому засіданні шляхом відеоконференцзв'язку", - постановив суддя Владислав Девятко.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва у січні задовольнив клопотання слідчого військової прокуратури і надав дозвіл на заочне досудове розслідування щодо Януковича.

У листопаді 2016 року Віктор Янукович як свідок давав свідчення у форматі відео-зв’язку у справі щодо 5 бійців розформованого спецпідрозділу "Беркут".

3 травня прес-секретар Олександра Януковича Юрій Кірасір повідомив про зняття Віктора Януковича та його сина з розшуку Інтерполу.

Пізніше цю інформацію підтвердили в Українському національному бюро Інтерполу.

Заступник генерального прокурора Євген Єнін заявив, що це рішення не має значення для початку суду над ним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?