Захист Януковича не надав жодного доказу - ГПУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Захист Януковича не надав жодного доказу - ГПУ

Захист Януковича не надав жодного доказу - ГПУ
Джерело:  online.ua

Прокурор Головної військової прокуратури України Руслан Кравченко заявив, що захист Віктора Януковича під час розгляду справи про держзраду екс-президента не надав жодного доказу і не відкрив жодного матеріалу.

Про це повідомляє ONLINE.UA.

На брифінгу вын заявив, що чітка позиція сторони обвинувачення - Янукович має перебувати тільки в Оболонському суді Києва, або іншому суді в Україні та відповідати за свої вчинки перед українською державою.

Кравченко також наголосив, що зняття Януковича з розшуку Інтерполу не вплине на розгляд справи, адже екс-президент був оголошений у міжнародний розшук за іншими кримінальними провадженнями.

Читайте також: Суд у справі Януковича перенесено, президенту-втікачу організовуватимуть "скайп-участь" у процесі

"Мені ніхто ніколи не встановлює ніякі сроки щодо здійснення правосуддя. Є закон і відповідно до закону сторона обвинувачення, суд, і, я маю надію, що і сторона захисту буде дотримуватися закону і ми будемо здійснювати справедливий, об'єктивний розгляд цієї справи", - зазначив прокурор на брифінгу.

Кравченко додав, що сторона захисту не відкрила матеріали справи, не надала доказів, як це передбачено ст. 290 КПК України.

"Під час досудового розслідування, під час виконання статті 290 КПК України, коли всі сторони, сторона обвинувачення та сторона захисту, повинні відкрити всі матеріали та зібрані докази, сторона обвинувачення виконала всі зобовязання відповідно до даної статті, але сторона захисту не відкрила жодного матеріалу, не відкрила жодного доказу", - сказав він, зазначивши, що було встановлено, що у сторони захисту ніяких свідків і ніяких доказів немає.

Прокурор також відповів на звинуваченя адвокатів Януковича в тому, що ГПУ порушила Європейську конвенцію з прав людини під час розгляду справи екс-президента.

"Права людини не були порушені ні під час досудового розслідування, ні зі сторони державного обвинувачення", - зазначив Кравченко.

Як повідомляв ONLINE.UA, адвокат колишнього президента-втікача Віталій Сердюк заявив, що захист Віктора Януковича має намір подати клопотання про виклик 80 свідків у справі про державну зраду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?