Спецслужби Сомалі застрелили міністра, прийнявши його за озброєного ісламіста
Категорія
Світ
Дата публікації

Спецслужби Сомалі застрелили міністра, прийнявши його за озброєного ісламіста

Спецслужби Сомалі застрелили міністра, прийнявши його за озброєного ісламіста
Джерело:  BBC

Співробітники служб безпеки Сомалі застрелили міністра громадських робіт країни Абдуллахі Шейх Абаса, прийнявши його за озброєного ісламіста.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Як повідомляє влада країни, міністр був убитий в своїй машині поруч з президентським палацом у столиці Сомалі Могадішо. У зв'язку з інцидентом президент країни Мохамед Абдуллахі Мохамед перервав свій візит в Ефіопію. Він також розпорядився провести ретельну перевірку того, що сталося.

Аналітик Абдуллахі Абді розповів виданню, що подібні помилки служби безпеки Сомалі допускали й раніше - занадто високий рівень напруги в країні, де влада бореться з нападами ісламістів.

Читайте також: ООН попередила про загрозу страшного голоду в Африці

Убитий 31-річний міністр Абас виріс у таборі біженців у Кенії. В листопаді минулого року він став наймолодшим міністром в уряді Сомалі.

Зазначимо, що велика частина Сомалі знаходиться під контролем воєнізованого ісламістського угруповання "Аль-Шабааб", яку пов'язують з Аль-Каїдою.

Як повідомляє ONLINE.UA, 9 квітня у Сомалі в результаті вибуху автомобіля, призначеного для високопосадовців, які залишають військову базу в Могадішо, загинули щонайменше 15 осіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?