Гонтарева не внесла розкішну відпустку на Мальдівах в декларацію - журналіст
Категорія
Політика
Дата публікації

Гонтарева не внесла розкішну відпустку на Мальдівах в декларацію - журналіст

Гонтарева не внесла розкішну відпустку на Мальдівах в декларацію - журналіст

Журналіст 1+1 Олександр Дубінський опублікував світлини з відпустки голови Нацбанку Валерії Гонтаревої, яка 10 квітня написала заяву про відставку, а також підрахував, що відпочинок міг коштувати їй 1 мільйон гривень і не був внесений у декларацію.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Олександра Дубінського.

"Ми оприлюднимо світлини її розкішної відпустки на Мальдівах, яка могла коштувати 1 000 000 гривень! Ці витрати не внесені в електронну декларацію чиновника, і тому повинні стати підставою для перевірки НАЗК", - йдеться в повідомленні.

Журналіст зазначив, що фотографії відпустки глави НБУ на Мальдівах передало сайту близьке до сім'ї Гонтаревої джерело, що побажало не розкривати себе. Фотографії датовані серединою липня 2016 року. Журналіст додав, що звернувся до НБУ з проханням повідомити дати відпустки Гонтаревої.

Читайте також: Гонтарева і Порошенко обговорили кандидатуру глави НБУ.

На наданих фото Гонтарева позує спочатку сама, а потім і з чоловіком Олегом, який на одній з фото зображений разом з молодшим сином подружжя - Микитою. Крім сімейних фото, є і кілька пейзажів, які з точністю, пише Дубінський, дозволяють визначити готель, в якому відпочивала родина Гонтаревої - це The Sun Siyam Iru Fushi (місто Манаду, адміністративний центр атоли Нуну, Мальдівська Республіка).

"Відштовхуючись від розцінок сайту booking.com, мінімальна вартість тільки відпочинку в готелі з 17-23 липня 2017 року на 2 дорослих та 1 дитину складе 2874 доларів США, в які входить трансфер в готель на приватному літаку - за 500 доларів", - каже журналіст.

Наймодніша "вілла на воді", за інформацією кореспондента, коштує $26 600 за тиждень, до яких треба додати ще $6 200 податку і $1 500 за трансфер, що в загальному підсумку перевищить 900 000 гривень, .

Журналіст зазначає, що найдешевший переліт на Мальдіви для 2 дорослих з дитиною, за даними сайту skyscanner.net коштує $2 260, якщо подорожувати економ-класом. У бізнес-класі- вартість квитків потрібно потроїти, і тоді вийде $7000-8000 на сім'ю.

"Таким чином, відпустка подружжя Гонтаревої могла коштувати як 130 000 гривень, так і легко могла перевищити 1 мільйон гривень. І в будь-якому випадку, ці витрати значно перевищують 50 прожиткових мінімумів (66500 грн.), які є мінімальною сумою недекларованих згідно із законом витрат", - наголошує Дубинський.

У той же час, в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, відсутнє повідомлення про суттєві зміни в майновому стані Гонтаревої в липні 2016 року.

"Що означає порушення "Леді Г" ч. 2 ст. 52 Закону України "Про запобігання корупції" від 14 жовтня 2014 №1700-VII, про що я направив відповідні заяви в НАЗК, САП і НАБУ. І вимагаю перевірки порушення антикорупційного законодавства", - додав журналіст.

Як повідомляв ONLINE.UA,  Валерія Гонтарева, перебуваючи у США, відмовилась відповідати на запитання українских журналістів і пригрозила їм поліцією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?