В Антарктиді виявили нову гігантську тріщину – вчені
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

В Антарктиді виявили нову гігантську тріщину – вчені

В Антарктиді виявили нову гігантську тріщину – вчені

Геологи виявили нову тріщину в антарктичному шельфовому льодовику Ларсена, яка знаходиться приблизно в 10 кілометрах від іншого розлому.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Gizmodo.

Нова тріщина є відгалуженням основного розриву, довжина якого становить 160 кілометрів. На думку вчених, в кінці кінців льодовик «сповзе» в океан, утворивши гігантський айсберг. 
Як пише Gizmodo, вчені спостерігали за зростанням розлому з грудня минулого року, проте з лютого 2017-го його довжина не змінювалася, хоча ширина продовжувала збільшуватися.

Читайте також: Вчені знайшли нові види комарів, що не п’ють кров

Поява нової гілки, спрямованої в бік океану, говорить про те, що в майбутньому від льодовика відколеться шматок площею приблизно п'ять тисяч квадратних кілометрів. Це не викличе підвищення рівня моря, однак руйнування льодовика прискориться.

Як повідомляв ONLINE.UA, учені NASA отримали записи, зроблені автоматичним космічним апаратом Cassini: в аудіо-файлах можна почути звуки, які "видає" Сатурн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?