У ДНР розгорілось протистояння між "донецькими" та "горлівськими" - розвідка
Категорія
Події
Дата публікації

У ДНР розгорілось протистояння між "донецькими" та "горлівськими" - розвідка

У ДНР розгорілось протистояння між "донецькими" та "горлівськими" - розвідка
Джерело:  online.ua

У так званій ДНР посилюются конфлікти за сфери впливу між декількома представниками представниками угруповань терористів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву Головного управління розвідки Міноборони України.

"Представник “донецького угруповання” т.зв. “мер м.Горлівка” І.Приходько встановив особистий контроль над усіма сферами міського управління. У місті фіксуються численні випадки перерозподілу активів сектору приватної торгівлі із залученням представників криміналітету", - йдеться у заяві.

Читайте також: Розвідка: бойовики на Донбасі зазнали нових втрат через алкоголь, наркотики та розбірки

"З цією метою наприкінці квітня ц.р. розпочато проведення масштабних перевірок практично всіх суб’єктів підприємницької діяльності. Через побоювання “податкових” перевірок значна кількість підприємців згорнули власний бізнес. Проте, навіть у таких випадках від місцевих бізнесменів вимагають надання доступу до місць зберігання товару для його опису та конфіскації продукції українського виробництва", - розповіли в Міноборони.

За даними розвідників не виключено, що у конфлікт було залучено представників Збройних сил РФ, як було раніше, коли до вирішення таких питань підключали групи бойовика Мотороли.

"Для запобігання відновленню впливу “горлівських”, “донецькі” намагаються призначити на ключові посади у владі м.Горлівка своїх представників. З цією метою, у місті розпочата комплексна перевірка “правоохоронних органів та органів виконавчої влади”, за результатами якої очікуються масові звільнення “посадовців”. На сьогодні вже порушено “кримінальну справу” щодо “начальника управління охорони здоров’я Горлівської міської адміністрації” за фактами розкрадання гуманітарної допомоги", - заявили розвідники.

"У таких умовах невдоволення діями “донецького угруповання” зростає як на рівні “регіональної еліти”, так і серед місцевих жителів. Зазначене може призвести до силового конфлікту між двома ворогуючими сторонами. Не виключається участь у них спеціальних підрозділів ЗС РФ (досвід “груп врегулювання бізнесу”, що застосовувалися “Моторолою” та “Гіві”)", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні стало відомо, що співробітники СБУ затримали жителя Покровська Донецької області, який за гроші бойовиків "ДНР" розмальовував пам’ятники радянської епохи символікою "Правого сектора" і полку "Азов".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?