Через борги 26 вагонів Київського метрополітену не вийдуть на лінію
Категорія
Події
Дата публікації

Через борги 26 вагонів Київського метрополітену не вийдуть на лінію

Через борги 26 вагонів Київського метрополітену не вийдуть на лінію
Джерело:  ТСН

Робота Київського метрополітену залишається під загрозою зриву: через борги 26 вагонів не вийдуть на лінію, що призведе до збільшення інтервалу у русі поїздів.
Про це заявив голова постійної комісії Київради з питань бюджету, лідер фракції "Солідарність" у Київраді Андрій Странніков, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТСН".

"Рада національної безпеки і оборони України досі не надала Київраді офіційну відповідь щодо дій ТОВ "Укррослізинг". Контракт восьмирічної давнини з цією компанією загрожує сьогодні блокуванням роботи всього підземного транспорту столиці", - наголосив Странніков.

За його словами, наразі 26 вагонів не можуть вийти на лінію, оскільки не може бути проведено їхнє відповідне технічне обстеження.

"Таким чином, інтервал між рухом поїздів метро може збільшитися", - спрогнозував він.

Читайте також: Київська влада прокоментувала можливість подорожчання проїзду в метро

Нагадаємо, наприкінці березня міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що метрополітен у Києві може зупинитися через борги столичної підземки.

"Загрозлива ситуація склалася навколо боргу "Київського метрополітену", рахунки якого, як ви знаєте, арештовано за рішенням суду. Це пряма загроза паралізації роботи і зупинки столичного метро. Тобто нас змушують сплатити старі борги, які хтось брав", — сказав тоді Кличко.

Як повідомляв ONLINE.UA, Київська міська рада має намір дозволити комунальному підприємству "Київський метрополітен" продати 2 вагони на суму 12 мільйонів гривень для покриття заборгованості.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?