Сенат США ухвалив закон щодо протидії впливу Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Сенат США ухвалив закон щодо протидії впливу Росії

Сенат США ухвалив закон щодо протидії впливу Росії
Джерело:  ТАРС

Сенат Конгресу США ухвалив закон про бюджет розвідувальної спільноти США, в рамках якого будуть вжиті заходи відносно протидії впливу на державну політику збоку Росії.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Читайте також: США працюють над новою стратегією війни з Росією - західні ЗМІ

Закон передбачає створення міжвідомчого комітету, завданням якого є протидія "активним заходам, які вживаються Російською Федерацією прихованого впливу". Під цими "активними заходами" мається на увазі "таємне мовлення, маніпуляція зі ЗМІ, дезінформація, фінансування агентів впливу", а також вбивства, терористичні акти.

Згідно із текстом, до складу комітету мають увійти представники офісу директора національної розвідки, Держдепартаменту, міністерства оборони, мінфіну, офісу генерального прокурора, міністерства енергетики та Федерального бюро розслідувань.

Комітет повинен проводити зустрічі на регулярній основі. Ця структура кожен рік зобов'язана звітувати перед Конгресом про виконану роботу, зокрема повідомляти про спроби, які вживаються російськими властями для впливу, а також про ключові ініціативи самого комітету.

Крім цього Конгрес зобов'язав держсекретаря США спільно з директором ФБР і головою національної розвідки "ввести обов'язковий режим попереднього повідомлення", який буде поширюватися на всі поїздки акредитованих в США російських дипломатів і консульського персоналу.

Конкретні параметри даного режиму не уточнюються.

На даний момент для російських дипломатичних працівників молодшого та середнього рангу діє повідомний порядок, згідно з яким вони повинні інформувати місцеву владу про намір виїхати за межі 25-мильної зони (40 км) від центру міста, де розташована дипмісія.

Як повідомляв ONLINE.UA, 2 травня Комітет із зовнішніх відносин Сенату США на невизначений термін відклав розгляд законопроекту щодо введення нових санкцій проти Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?