США планують збільшити кількість військових в Афганістані
Категорія
Світ
Дата публікації

США планують збільшити кількість військових в Афганістані

США планують збільшити кількість військових в Афганістані

Міністерство оборони США має намір збільшити військовий контингент в Афганістані і направити туди ще п'ять тисяч американських військових.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.

У Пентагоні планують представити президенту США Дональду Трампу новий план військової кампанії в Афганістані вже наступного тижня.

Наразі у Афганістані сили руху Талібан та урядових військ приблизно рівні, жодної зі сторін не вдається домогтися переваги. Американський контингент збільшить для навчання і підготовка урядової армії.

Читайте також: США звинуватили Росію у постачанні зброї бойовикам "Талібану" в Афганістані

Найбільше американських військових було в Афганістані в 2011 році. Тоді в країні перебувало понад ста тисяч військовослужбовців. Зараз їх близько восьми тисяч чоловік. У Конгресі США плани збільшити американський контингент в Афганістані поки не коментують.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше бойовики у Афганістані влаштували напад на військову базу НАТО, під час якого загинуло понад 200 людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?