Трамп дозволив вести політичну агітацію в церкві
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп дозволив вести політичну агітацію в церкві

Трамп дозволив вести політичну агітацію в церкві
Джерело:  BBC

Президент США Дональд Трамп підписав указ про релігійні свободи, який пом'якшує заборону на політичну агітацію в церкві.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

Завдяки документу релігійні групи отримають можливість безпосередньо підтримувати того чи іншого кандидата на виборах, хоча раніше діяла заборона на таку підтримку, запроваджена президентом Ліндоном Джонсоном.

"Ми більше ніколи не допустимо, щоб віруючих гнобили, залякували або затикали їм рот", - заявив Трамп.

Читайте також: Стівенг Кінг: доступ Трампа до ядерної кнопки — це страшніше за будь-яку мою книгу

Однак для того, щоб повністю скасувати поправку, президенту ще потрібне схвалення Конгресу.

Указ також дозволяє релігійним групам не постачати засоби контрацепції своїм вірянам – раніше до цього їх зобов'язувала система медичного страхування, введена президентом Обамою.

У той же час, указ не містить дозволу для бізнесменів відмовити у обслуговуванні геям, посилаючись на свободу віросповідання – цього побоювалися багато організацій, які виступають за громадянські свободи і права ЛГБТ.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стали відомі країни, у які Дональд Трамп відправиться з першими закордонними візитами у якості президента.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?