У Порошенка розкрили невідомі деталі про диверсію в Балаклії: з'явилися фото
Категорія
Події
Дата публікації

У Порошенка розкрили невідомі деталі про диверсію в Балаклії: з'явилися фото

У Порошенка розкрили невідомі деталі про диверсію в Балаклії: з'явилися фото

Радник президента України Петра Порошенка та міністра оборони Степана Полторака, волонтер Юрій Бірюков розповів невідомі подробиці пожежі та вибухів на складах артилерійських боєприпасів, які сталися у місті Балаклія в ніч на 24 березня.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.

"Переважно більша частина згорілого - списані з озброєння боєприпаси. Територія вкрита залишками ракет зенітно-ракетних комплексів, знятих з озброєння ще у 70-х роках", - написав він.

Також Бірюков підкреслив, що причиною інциденту стала диверсія: "Це диверсія. Не халатність, не спроба щось заховати".

Читайте також: Під Балаклією під час демонтажу снаряду загинула дитина

Крім того, він запевнив, що пожежа та вибухи стали "жорсткою бідою для армії, ніхто не заперечує".

"Це проблема для логістики та зберігання, проблема за деякими номенклатурними одиницями озброєння. Це проблема для місцевих жителів. Але перебільшувати масштаби - теж не варто", - закликав він.

Також Бірюков додав, що "зараз закінчується аудит документації (а вона є, не згоріла і не вибухнула), проведена звірка завантаження-розвантаження за 2015-2017 роки, зараз розпочато аудит по 2014 року, поки що жодних розбіжностей у цифрах комісія і слідчі групи не знайшли".

"На другому арсеналі, який ми бачили сьогодні - роботи було зроблено більше. РЕБ, глушилки, аналізатори частот, протидиверсійна робота – так, роботу потрібно проводити, потрібно будувати, потрібно ставити. Але тільки в цьому році на цей арсенал виділили нормальне фінансування (як і на інші), а до цього протягом двох десятків років ніхто не витрачав гроші на інфраструктуру. На жаль і ах", - заявив волонтер.

Окремо він підкреслив: "найголовніше, найважливіше – бетонні бункери встояли, навіть ті, у які "влетіло" і "пробило".

"І в них збереглося те, що дійсно гостро потрібно. Власне, саме тому його і зберігали там. Найголовніше, найважливіше - місто ремонтують, склопакети вставляють, газопроводи відновлюють, ремонти в квартирах роблять", - резюмував Бірюков.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше міністр оборони України Степан Полторак розповів про хід розслідування пожежі на складах у Балаклії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?