США зібралися стежити за портами Росії, у Москві назвали це оголошенням війни
Категорія
Світ
Дата публікації

США зібралися стежити за портами Росії, у Москві назвали це оголошенням війни

США зібралися стежити за портами Росії, у Москві назвали це оголошенням війни
Джерело:  ria.ru

Ухвалений Конгресом США законопроект про посилення санкцій щодо КНДР, який передбачає контроль за портами різних країн, "рівнозначний оголошенню війни Росії".

Про це заявив депутат Держдуми РФ Костянтин Косачов, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РИА Новости.

Нагадаємо, раніше у американському парламенті схвалили проект закону, який відкриває шлях до посилення санкцій щодо КНДР, де йдеться про посилений контроль за портами Китаю (Даньдун, Далянь), Ірану (Абадан, Бандар-Аббас, Бушер), Сирії (Латакія, Тартус) та російського Примор'я (Находка, Ваніно та Владивосток).

Читайте також: У КНДР заявили про загрозу ядерної війни через навчальні польоти бомбардувальників США

За словами російського депутата, американський документ, який "передбачає силовий сценарій з примусовим доглядом американськими військовими кораблями всіх суден" є оголошенням війни.

"Такого роду силовий сценарій не вкладається в голові, оскільки він означає оголошення війни", — сказав він.

Також Косачов висловив сподівання на те, що "цей законопроект ніколи не буде реалізований.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше відбулася телефонна розмова між президентами США і Росії, під час якої Дональд Трамп і Володимир Путін висловили думки щодо можливого конфлікту з КНДР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?