В ОБСЄ оприлюднили дані про число жертв серед мирного населення Донбасу через міни та боєприпаси
Категорія
Події
Дата публікації

В ОБСЄ оприлюднили дані про число жертв серед мирного населення Донбасу через міни та боєприпаси

ОБСЄ
В ОБСЄ оприлюднили дані про число жертв серед мирного населення Донбасу через міни та боєприпаси

З початку 2016 року Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ на Донбасі зафіксувала 154 випадки загибелі чи поранення цивільного населення внаслідок вибуху мін чи боєприпасів.

Серед жертв вказано також і три спостерігачі місії ОБСЄ, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на звіт організації.

"З початку 2016 року СММ зафіксувала 154 випадки жертв серед цивільного населення, які загинули або отримали поранення через міни або боєприпаси, що не вибухнули, серед них троє членів місії. Жодного винного не притягнуто до відповідальності", - йдеться у звіті.

Крім того, у документі підкреслюється, що після інциденту з підривом машини зі спостерігачами ОБСЄ, діяльність СММ на Донбасі залишається обмеженою: "Унаслідок цього спроможність місії вести спостереження знизилась".

Читайте також: Як працюють українські сапери: з’явилося відео з передової АТО

В місії нагадали, що спостерігачі ще двічі піддавалися небезпеці у районах, окупованих ЛНР: 28 квітня неподалік патрулів СММ стався вибух і стрілянина.

В ОБСЄ зазначили, що спостерігачі продовжують фіксувати ведення бойових дій уздовж лінії зіткнення, щодня реєструючи сотні вибухів.

"СММ постійно відзначає наявність озброєння, розміщеного з порушенням ліній відведення", - йдеться у звіті.

Як повідомляв ONLINE.UA, 23 квітня у районі села Пришиб, неподалік від окупованого Луганська, на міні підірвався автомобіль СММ ОБСЄ. Загинув американський фельдшер Джозеф Стоун – перший член місії ОБСЄ, що помер за три роки збройного конфлікту на території України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?