Стало відомо, яке місто протягом 2 років прийматиме львівське сміття
Категорія
Події
Дата публікації

Стало відомо, яке місто протягом 2 років прийматиме львівське сміття

Стало відомо, яке місто протягом 2 років прийматиме львівське сміття
Джерело:  Укрінформ

Червоноград (Львівська область) став першим і поки що єдиним із 20 міст області, який погодився приймати відходи зі Львова протягом двох років згідно із меморандумом.
Про це розповів міський голова Львова Андрій Садови, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

«Минуло два тижні, а робота дуже і дуже повільно іде у цьому напрямку. Решта сміття вивозиться по полігонах, які мають можливість приймати. Це частина полігонів за межами області, а велика частина ТПВ не вивозиться. У нас перенакопичення на 30 відсотках майданчиків. Тому, коли хтось каже, що для Львова вирішено проблему, – це не є правда», – зазначив Садовий.

Читайте також: Власнику полігону в Покровську погрожували розправою за прийом львівського сміття

За словами Садового, згідно з укладеною угодою, Червоноград протягом двох років прийматиме львівське сміття по 10 тонн на добу. Решта міст, що підписали меморандум, наразі подібної угоди не затвердили, відтак львівські відходи не приймають.

Крім побутових відходів зі Львова, Червоноград у рамках меморандуму уклав угоди щодо утилізації ТПВ із трьох найбільш проблемних у цьому плані районів області - Жовківського, Кам’янко-Бузького та Городоцького, які раніше вивозили непотріб на Грибовицький полігон.

Область уже виділила Червонограду 1 мільйон 700 тисяч гривень з екологічного фонду на придбання сміттєвоза. Свою квоту за послуги виділив цьому місту і Львів.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Європі вирішили допомогти львівській владі з вирішенням проблеми утилізації сміття, і Європейський банк реконструкції та розвитку може виділити на це 20 мільйонів євро.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?