Правозахисники назвали "засудженого" бойовиками ДНР ученого "в'язнем сумління"
Категорія
Події
Дата публікації

Правозахисники назвали "засудженого" бойовиками ДНР ученого "в'язнем сумління"

Правозахисники назвали "засудженого" бойовиками ДНР ученого "в'язнем сумління"

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International вважає, що "засудження" так званим "військовим трибуналом" бойовиків ДНР українського вченого Ігоря Козловського до понад двох років ув’язнення відбулося за надуманим і абсурдним звинуваченням і називає науковця "в'язнем сумління".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.

"Якби результатом абсурдного розгляду не був реальний тюремний термін, подання в суді в якості доказів двох металевих трубок, які нібито могли використовуватися "як зброя", було б схоже на анекдот. Викликає обурення, що на підставі цих "доказів" відомий професор-релігієзнавець проведе за гратами майже три роки", – заявив заступник директора Amnesty International у Європі та Центральній Азії Денис Кривошеєв.

Читайте також: Бойовики ДНР вперлися щодо відомого вченого: опубліковано відео

Правозахисник додав, що організація вимагає негайного звільнення Ігоря Козловського.

"Вся вина Ігоря Козловського полягає в тому, що він не приховував в Донецьку своїх опозиційних поглядів. Підтверджує це і те, що так званий суддя військового трибуналу прямо назвав його "особливо неблагонадійним громадянином" через його минулі контакти з українськими патріотичними організаціями. Це фіктивний судовий розгляд не витримує ніякої критики. Ігор Козловський повинен бути негайно і беззастережно звільнений", – зазначив він.

Amnesty International також закликала бойовиків ДНР в окупованому Донецьку утримуватися від практики незаконного затримання цивільних громадян на території, що перебуває під їх контролем.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше користувачі мережі влаштували флешмоб на підтримку вченого-релігієзнавця Ігоря Козловського, захопленого в полон бойовиками ДНР. Дану акцію підтримали й українські артисти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?