Росіяни спробували захопити український катер біля Криму, з'явилося відео моменту
Категорія
Події
Дата публікації

Росіяни спробували захопити український катер біля Криму, з'явилося відео моменту

Росіяни спробували захопити український катер біля Криму, з'явилося відео моменту
Джерело:  online.ua

У Чорному морі біля берегів окупованого Криму та Херсонської області стався інцидент із українським рятувальним катером та кораблем ВМФ Росії.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву Міністерства інфраструктури України у Facebook.

Читайте також: Не смішіть мій скотовоз: затонулий російський корабель висміяли яскравою фотожабою

"24 квітня 2017 року під час проведення рятувальниками Морської пошуково-рятувальної служби в Чорному морі, в районі Скадовську, штатних навчань російський корабель здійснив спробу захоплення українського рятувального катеру. Команда українського катеру не допустила захоплення судна", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що екіпаж українського катеру отримав команду від росіян "застопорить ход и лечь в дрейф". На питання українців, що є причиною зупинки, російська сторона відповіла, що судно перебуває у територіальних водах РФ.

Проте українці заявили, що катер перебуває в українських водах та тримає курс на місто Скадовськ Херсонської області.

Інцидент прокоментував міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Наш екіпаж продемонстрував впевнені дії. Не зважаючи на заклики світової спільноти російські військові продовжують вдаватися до порушень українських кордонів як на морі, так і на сході України, але їх брязкання зброєю нас не лякає. Окуповані території повернуться під контроль України", - заявив міністр.
Омелян додав, що екіпаж рятувального катеру буде нагороджено за їх професіоналізм.

"Безстрашність наших рятувальників, безумовно, буде відзначено. Я пишаюся їх діями і захоплююся патріотизмом і відданістю всіх українців, що дають відсіч ворогу як на фронті, так і в повсякденному житті. Разом ми переможемо! Слава Україні!", - зазначив він.

Мінінфраструктури виклало відео з борту українського катеру, в якому можна почути подробиці переговорів з російським судном.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що капітан російського розвідувального катеру "Лиман", який затонув у Чорному морі біля Туреччини внаслідок зіткнення із румунським вантажним судном "Ашот", під час аварії перебував у нетверезому стані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?