В "ДНР" більшість отримує менше української мінімальної зарплати - журналіст склав інфографіку
Категорія
Події
Дата публікації

В "ДНР" більшість отримує менше української мінімальної зарплати - журналіст склав інфографіку

В "ДНР" більшість отримує менше української мінімальної зарплати - журналіст склав інфографіку

Більшість зарплат в так званих ДНР-ЛНР менші за українську мінімальну зарплату.

Про це журналіст Денис Казанський написав у своєму блогу, повідомляє ONLINE.UA.

Казанський моніторив зарплати на сайті так званого "центру зайнятості" окупованої Донецької області, і склав інфографіку.

Читайте також: Жителям окупованого Донбасу борги із зарплати виплачуватимуть їжею

"Якщо вважати для простоти за курсом 1 до 2, то виходить, що більшість пропонованих зарплат в ОРДЛО не дотягує навіть до української мінімальної зарплати. Головний підсумок приходу "руського миру" на Донбас - обвал доходів населення. Якщо раніше в Україні антирекорди за рівнем офіційних доходів населення стабільно встановлювала Тернопільська область, то тепер лідирує "звільнений" Донбас", - підкреслив журналіст.

Так, агроном отримує 6 тисяч рублів (біля 2700 грн), бухгалтер - 2-2,5 тисяч (900-1150 грн), в той час як в колись найбагатшому обласному центрі Донецьку більшість вакансій не дотягує до 5 тисяч гривень.

"Більшість жителів ОРДЛО заплатили рівнем своїх доходів. Обіцяні срібняки виявилися фальшивкою. Замість зарплат "по п'ятдесят тисяч, як в Москві!" жителі Донбасу тепер змушені працювати за жалюгідні копійки, розмір яких не дозволяє говорити про хоч скільки-небудь гідне існування. Люди перетворені в рабів, яким платять рівно стільки, щоб вони просто не загинули від голоду", - зазначив Денис Казанський.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше волонтер Мирослав Гай розповідав, що жителі Донбасу, які залишилися без роботи і вирішили вступити до лав бойовиків, заробляють близько 15 тисяч гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?