Росія припинила застосування бойової авіації в Сирії
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія припинила застосування бойової авіації в Сирії

Росія припинила застосування бойової авіації в Сирії
Джерело:  ТАРС

З 1 травня Росія припинила застосовувати військову авіацію в Сирії.

Про це заявив начальник Головного оперативного управління Генштабу Збройних сил Росії генерал-полковник Сергій Рудський, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"З 00:00 годин 1 травня припинено застосування авіації ВКС Росії в районах, відповідних зонам деескалації, визначених Меморандумом", - підкреслив Рудський.

Читайте також: У Сирії загинув ще один російський військовий

За його словами, РФ продовжить операцію щодо знищення терористів в районі Кабун, що розташований у третій зоні деескалації, проте не входить в неї через наявність терористів.

"У цю зону (де оголошена деескалація конфлікту) не включений район Кабун, який повністю контролюється бойовиками "Джебхат ан-Нусра" і звідки здійснюються постійні обстріли Дамаска, в тому числі російського посольства. Операція зі знищення терористів в цьому районі буде продовжена", - зазначив Рудський.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Астані було підписано меморандум про створення у Сирії чотирьох зони безпеки: на північному заході провінції Ідліб, в деяких частинах провінції Хомс, а також в анклаві Східна Гута поряд з Дамаском.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?