В Україні судитимуть першу групу "банкоматних" кіберзлочинців
Категорія
Події
Дата публікації

В Україні судитимуть першу групу "банкоматних" кіберзлочинців

В Україні судитимуть першу групу "банкоматних" кіберзлочинців
Джерело:  online.ua

В Києві будуть судити першу групу з п'яти кіберзлочинців, що були затримані в 2016 році за вчинення 32-х кримінальних правопорушень з банкоматами.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Відділ комунікації поліції Києва.

Читайте також: У кіберполіції розповіли, як не стати жертвою "банкоматних злодіїв"

"Усі затримані – чоловіки віком від 21-го до 50-ти років. Двоє – уродженці Луганської області, ще двоє – із Дніпра, а їхній спільник - житель Львова. До того ж, двоє із них є батько із сином", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що правопорушники діяли з жовтня 2015 року по травень 2016 року: відчиняли банкомати з допомогою спеціального ключа, заносили шкідливе ПО до комп'ютера, після чого викрадали кошти у розмірі 72-440 тисяч гривень з банкоматів. Загалом було вкрадено більше двох мільйонів гривень.

Зловмисники діяли по всій території України, іноді грабували кілька банкоматів різних банків в одному районі. Один з банкоматів в Солом'янському районі зламували двічі: викрали спочатку 43 тис грн, а через кілька днів, коли його заправили - ще 169 тис гривень.

Під час обшуків у злочинців виявили частини банкомату, енкодери, оптичні диски та дискети, пристрій для зчитування чипів та банківських карток, пос-термінали, флешки з шкідливими програмами, клавіатури.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що в Німеччині хочуть створити "кіберпатрулі у кіберпросторі", а також посилити покарання за віртуальні злочини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?