Політично нікчемне рішення: у Путіна відреагували на резолюцію Ради Європи по Криму
Категорія
Події
Дата публікації

Політично нікчемне рішення: у Путіна відреагували на резолюцію Ради Європи по Криму

Політично нікчемне рішення: у Путіна відреагували на резолюцію Ради Європи по Криму
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ Росії зробили резонансну заяву з приводу резолюції Комітету міністрів Ради Європи по Криму, у якому різко засудили порушення громадянських прав на півострові.

Про це йдеться у заяві МІД РФ, повідомляє ONLINE.UA.

"Російська Федерація ніяк не вважає себе пов'язаною зазначеним рішенням Комітету міністрів і не вважає його правомірним використання українською стороною в її подальших пропагандистських побудовах. Для нас вони в силу свого неконсенсусного характеру політично і юридично нікчемні", - йдеться у заяві.

Читайте також: МЗС назвав рішення Ради Європи по Криму "визнанням репресій Росії в Україні"

Зокрема у Раді Європи закликали РФ скасувати рішення про заборону Меджлісу і про заборону лідерам Меджлісу в’їзду до Криму. Проте у Москві не зважають на ці заклики, заявивши, що населення Криму має правовий захист, гарантований міжнародними організаціями - Радою Європи та ООН.

Також в російському уряді звернули увагу на те, що положення кримських татар на півострові покращилось лише з приходом туди влади РФ.

"Населення (у Криму - ред.) повністю знаходиться під захистом російських законів і Конвенцій ООН і Ради Європи, включаючи Європейську конвенцію про захист прав людини і основних свобод. До речі, як і будь-який інший російський регіон, вони відкриті для відвідування будь-якими моніторинговими структурами РЄ та інших міжнародних організацій", - вважають у МЗС РФ.

"Рішення КМРЄ – не про людину, і не про його права. Воно – про те, як цю тему використовують в політичних цілях, не думаючи про дискредитацію самого Комітету міністрів", - вважають у МЗС РФ.

"Представники Києва внесли цей проект у спробі відвернути увагу від обговорення теми кричущих порушень основоположних для Ради Європи принципів верховенства права, демократії і прав людини в самій Україні. На жаль, Комітет міністрів та моніторингові структури Ради Європи традиційно на цей рахунок займають поблажливу позицію. А від неї недалеко і до покривання творяться українською владою або від їх імені злочинів", - заявили у путінському відомстві.

У МЗС РФ заявили, що "Російська Федерація буде змушена розглянути кроки з подолання утверджується в структурах Ради Європи практики кон'юнктурного політиканства щодо проблеми дотримання прав людини на всьому просторі РЄ".

Як повідомляв ONLINE.UA, кримська правозахисна група передала до Міжнародного суду ООН в Гаазі докази дискримінації українців щодо доступу до освіти українською в Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?