США нагадали Україні про важливе завдання
Категорія
Політика
Дата публікації

США нагадали Україні про важливе завдання

США нагадали Україні про важливе завдання
Джерело:  Hromadske

Посол США в Україні Марі Йованович нагадала про необхідність створення в Україні антикорупційного суду.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Громадське телебачення.

В інтерв'ю виданню дипломат зазначила, що реформи в сфері правосуддя є критично важливими.

"Вони важливі і для українців, які хочуть, щоб до них справедливо ставилися в суді, і для іноземних інвесторів, в разі, якщо ділові суперечки дійдуть до суду", - сказала Йованович.

Вона також нагадала про програму в сфері юстиції в Україні, підтримувану США, яка, за її словами, "допомогла сформулювати дуже важливі закони і поправки до Конституції, прийняті минулої весни і восени". Посол також відзначила, що в даний час за участю США відбувається робота з усіма зацікавленими сторонами щодо формування нового Верховного суду.

Читайте також: В Мін'юсті відзвітували про ключовий крок у судовій реформі

"Окремо ми виділяємо одну важливу реформу - основу антикорупційного суду України, адже зараз в країні є незалежні й спроможні слідчі, є незалежні спроможні прокурори. Але для забезпечення результатів, яких хочуть українські громадяни, потрібна і судова система, яка також буде незалежною", - підкреслила Йованович.

За словами дипломата, реформи - це процес, і тому США зацікавлені в стабільному розвитку.

"І ми його бачимо. Думаю, що загальні тенденції рухаються в правильному напрямку", - додала вона.

Як повідомляв ONLINE.UA, 3 січня президент Петро Порошенко підписав Закон "Про Вищу раду правосуддя", ухвалений Верховною Радою 21 грудня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?