Помер снайпер АТО, який два роки боровся за життя
Категорія
Події
Дата публікації

Помер снайпер АТО, який два роки боровся за життя

Помер снайпер АТО, який два роки боровся за життя

У п'ятницю, 5 травня, помер 25-річний військовий снайпер 95-ї аеромобільної бригади Валентин Ковальський, який два роки боровся за життя.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook волонтера Сергія Кузьміних.

“Сьогодні трагічно обірвалося життя військового 95ї бригади - Валентина Ковальського! Він відомий чи не на весь світ своїм прагненням до життя, коли в зоні АТО отримав надскладніше поранення і коли лікарі прогнозували йому всього місяць жити...", - написав він.

Читайте також: Нові втрати на Донбасі: троє бійців ЗСУ загинули, рятуючи товариша

Волонтер нагадав, що "майже два роки тому мільйони людей об'єднались в допомозі Валентину аби зробити в Ізраїлі ряд важких, але дієвих операцій".

Валентин Ковальський воював у зоні АТО з весни 2014 року. 27 липня того ж року колона, у якій був і він, потрапила у засідку неподалік Савур-могили на Донеччині, куля 7,62 мм пробила бронижилет бійця, пройшла під кишечником, вдаралися об передню частину бронижелета і відлетіла назад.

Спочатку Валентин переніс 8 операцій у лікарнях Києва, Львова та Харкова, пише Інформатор. Виписавшись, лікувався вдома. Операція по реконструкції кишечника виявилася невдалою, відкрилися нові свищі. Коли медики однієї з клінік в Ізраїлі, яку знайшли батьки Валентина, побачили аналізи майбутнього пацієнта, то сказали негайно летіти до них.

Для оплати лікування за кордоном люди зібрали десантнику три мільйони гривень. У вересні 2015-го боєць повернувся з лікування в Ізраїлі. Замість запланованої однієї операції хлопцю зробили три й після двох місяців лікування відпустили додому.

9 травня Валентину виповнилося б 26 років.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у мережі з’явилися імена та фото декількох бійців АТО, що загинули на Донбасі протягом травня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?