Аваков зробив гучну заяву щодо 9 травня і "безсмертного полку"
Категорія
Політика
Дата публікації

Аваков зробив гучну заяву щодо 9 травня і "безсмертного полку"

Аваков зробив гучну заяву щодо 9 травня і "безсмертного полку"

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що під час акцій так званого "безсмертного полку" на 9 травня підрозділи Національної поліції та Нацгвардії не потерплять ні антиукраїнську символіку, ні антиукраїнські заяви.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook глави МВС.

"Попереду 9 травня. Як завжди останнім часом - різні політичні сили спробують використати цей день для того, що б нагадати про себе будь-яким чином. Апологети руського мира в Україні, через свої пропагандистські канали розганяють, спекулюючи на почуттях людей, акцію "безсмертний полк". Не заради тих, хто воював у другій світовій війні, не заради історичної пам'яті - заради можливості спровокувати - на тлі триваючої агресії Росії - внутрішні конфлікти в українському суспільстві", - написав Аваков.

Читайте також: У Авакова звернулися до українців з проханням щодо "георгіївських стрічок"

Міністр додав, що йому відомо про плани таких провокацій у Києві й ряді міст південного сходу України. Він також наголосив, що "на всіх демонстраціях і маршах, запланованих в цей день - підрозділи Національної поліції і Нацгвардії не потерплять ні антиукраїнську символіку, ні антиукраїнські заяви!"

"Всі відповідні спроби з боку, охочих до провокацій сил - будуть припинені. Поліцейські по всій країні отримали дуже чіткі інструкції", - зазначив Аваков.

"Святкуйте, журіться, покладайте квіти і віддавайте честь - це право кожного громадянина України. Але створювати передумови для внутрішньої дестабілізації через провокаційні символи і дії - МВС не дозволить - така наша відповідальність перед українським народом", - додав міністр.

Як повідомляв ONLINE.UA, колишній ведучий телеканалу "Інтер" і прихильник Антимайдану Юрій Кот, що втік до Росії, заявив, що у Києві 9 травня охороняти акцію так званого "безсмертного полку" прийде 500 "тітушок".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?