У Москві кілька тисяч противників Путіна вийшли на мітинг: з'явилися фото
Категорія
Світ
Дата публікації

У Москві кілька тисяч противників Путіна вийшли на мітинг: з'явилися фото

У Москві кілька тисяч противників Путіна вийшли на мітинг: з'явилися фото

У Москві на проспекті Сахарова кілька тисяч людей вийшли на мітинг під гаслом "Досить Путіна".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
Як повідомляє видання, мітинг присвячений п'ятій річниці масових протестів 6 травня 2012 року в Москві, які відбулися напередодні третьої інавгурації президента РФ Володимира Путіна і закінчилися масовими заворушеннями, а надалі засудженням на реальні строки ув'язнення кількох десятків росіян.

Також зазначається, що місце проведення акції оточене тимчасовим металевим огородженням, вхід лише після огляду поліцією. Учасникам акції роздають значки з написом "Свободу героям 6 травня", а також білі стрічки з написом "5 років Болотній".

Читайте також: Мітинг опозиції в Москві: названо точне число затриманих

Учасники мітингу тримають в руках прапори РФ різних опозиційних партій і рухів Росії. Також можна побачити плакати: "9 травня свято, а в мене відберуть останні", "Держава має захищати нас, а не їздити", "Гомофобія вбиває", "Ярмо ФСБ" та інші.

Один із активістів, Ільдар Дадін, який за участь в антивоєнних пікетах був засуджений на три роки колонії, заявив, що його діяльність, як і раніше, спрямована на припинення війни проти України.

"Я відчуваю, що вина за ту кров, що пролита моєю країною в Україні, лежить і на моїй совісті, як на громадянина Росії, який не зміг цьому запобігти", - сказав Дадін, який прийшов на мітинг із пов'язаним на плечі прапором України.

Видання також повідомляє, що на сцені був встановлений банер із написом: "Досить Путіна! Досить війни! Досить мракобісся! Досить репресій! Досить терпіти Кадирова!". Але його зірвали правоохоронці після вказівки чоловіка у цивільному.
Як повідомляв ONLINE.UA, 1 травня в Санкт-Петербурзі затримали ЛГБТ-активістів, що закликали відправити лідера Чечні Рамзана Кадирова до Міжнародного суду ООН в Гаазі через масові затримання геїв в Чечні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?