У Києві після реконструкції відкрили пішохідну частину Поштової: з'явилися фото
Категорія
Події
Дата публікації

У Києві після реконструкції відкрили пішохідну частину Поштової: з'явилися фото

У Києві після реконструкції відкрили пішохідну частину Поштової: з'явилися фото

У Києві після реконструкції відкрили наземну пішохідну частину Поштової площі, де встановили скульптурну композицію, що символізує засновників столиці - Кия, Щека, Хорива та їх сестру Либідь.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на КМДА.

На верхній частині пішохідної зони Поштової площі, яка виходить на Володимирський узвіз, мер Києва Віталій Кличко відкрив скульптурну композицію авторства київського митця Володимира Журавля.

Це фігури чотирьох дітей – трьох хлопчиків та дівчинки, прообрази Кия, Щека, Хорива та їх сестри Либіді – які запускають паперові кораблики Дніпром.

Читайте також: На час Євробачення над Києвом закрили повітряний простір

"Вони граються корабликами на карті міста. Можна там постояти, розглядаючи карту, подивитися на те, яким став Київ", – сказав міський голова.

На карті позначені цікаві для туристів місця: пам’ятники, церкви, парки тощо. По периметру можна прочитати українською й англійською фрагмент з "Повісті временних літ" Нестора-літописця про заснування Києва.

На Поштовій площі розширили прогулянкову зону та облаштували крім центрального прохід з тротуарної частини Володимирського узвозу через новий оглядовий майданчик.

На площі вже працює фонтан, облаштовані клумби та газони, висаджені молоді дерева.

Нагадаємо, Поштова площа також є однією з п’яти офіційних фан-зон «Євробачення-2017», тому там можна буде переглянути трансляцію офіційних заходів конкурсу. А з наступного тижня з причалів поруч можна буде вирушити до МВЦ на річковому трамвайчику.

Як повідомляв ONLINE.UA, із 7 травня в Києві почне ходити річковий трамвай, який з’єднає Поштову площу з місцем проведення пісенного конкурсу Євробачення – неподалік станції метро "Лівобережна".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?