Учасників акції на підтримку ЛГБТ побили в Запоріжжі: опубліковано відео
Категорія
Події
Дата публікації

Учасників акції на підтримку ЛГБТ побили в Запоріжжі: опубліковано відео

Учасників акції на підтримку ЛГБТ побили в Запоріжжі: опубліковано відео

У Запоріжжі група невідомих напала на трьох учасників акції "Веселковий флешмоб" на підтримку людей, які стикаються з дискримінацією.

Про це розповів організатор флешмобу Ростислав Мілевський, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.

Сам флешмоб пройшов без конфліктів. Під час заходу активісти за допомогою плакатів-літер, на яких були намальовані символи груп, що стикаються з дискримінацією в Україні, зібрали фразу "Шануємо різноманіття" та випустили в небо різнокольорові кульки.

"Акція присвячена даті 17 травня – це Міжнародний день боротьби з гомофобією і трансфобією. Але так трапилося, що цього року Україна приймає Євробачення, і слоганом його є "Святкуй різноманітність". Тому ми вирішили застосувати до себе цей чудовий слоган і показати, що ми цінуємо різноманітність, поважаємо різноманітність і святкуємо її, незважаючи на ярлики, на агресію, на несприйняття певних груп, що стикаються з дискримінацією", - розповів організатор флешмобу.
Читайте також: Кадирова в Гаагу: в Петербурзі затримали протестуючих проти полювання за геями в Чечні

Зазначається, що запорізький обласний благодійний фонд "Гендер Зед" проводить "Веселковий флешмоб" з 2012 року, але публічно в центрі міста акція проходить вперше. Для безпеки учасників інформація про проведення заходу не анонсувалася у ЗМІ.

Водночас, як повідомляє місцевий сайт 061, Мілевський розповів, що на трьох учасників акції напали п'ятеро невідомих. Одного з активістів побили, другого - кілька разів штовхнули, а дівчині-учасниці дали ляпаса.


Як повідомляв ONLINE.UA, активісти Правого сектора заявили, що Арка Дружби народів в Києві, яку до Євробачення-2017 обклеюють папером кольорів веселки, - завуальована пропаганда ЛГБТ-спільнот.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?