У Петербурзі скасували парад на 9 травня через корабель США з "Томагавками" на борту - ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

У Петербурзі скасували парад на 9 травня через корабель США з "Томагавками" на борту - ЗМІ

У Петербурзі скасували парад на 9 травня через корабель США з "Томагавками" на борту - ЗМІ
Джерело:  fontanka.ru

У російському Санкт-Петербурзі скасували участь бойових кораблів Балтійського флоту у параді на честь 9 травня через есмінець Військово-морського флоту США USS Carny, оснащений ракетами "Томагавк", який увійшов у Балтійське море.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Фонтанку".

Так, з порту Кронштадт вийшли підводний човен "Колпіно", тральщики РТ-57 і "Олександр Обухов", десантний катер "Лейтенант Римський-Корсаков", ракетний катер "Моршанськ", корвет "Стійкий", а також малі протичовнові кораблі "Уренгой" і "Зеленодольськ".

Також стало відомо, що на корветі "Стійкий" в терміновому порядку запустили систему протиракетної оборони.

Читайте також: Росіяни спробували захопити український катер біля Криму, з’явилося відео моменту

"Раптовий відхід кораблів зовсім не означає, що жителям Санкт-Петербурга потрібно лякатися і запасатися сіллю і сірниками. Розосередження бойових суден у морі є лише стандартною практикою у разі наявної загрози нанесення ракетного удару", - розповів високо посадовий офіцер Балтійського флоту.

За його словами, перебуваючи у парадному строю, бойові кораблі фактично беззахисні, при тому, що з метою безпеки глядачів вони завжди прибувають на парад без свого боєзапасу.

У той же час, за даними інтернет-сервісу MarineTraffic, який відображає у реальному часі рух морських суден, американський есмінець USS Carny поки знаходиться від Санкт-Петербурга ще досить далеко – у Гданській протоці біля берегів Польщі.

Правда, незважаючи на відносно малі розміри судна, його озброєння цілком достатнє, щоб серйозно зіпсувати росіянам парад в акваторії Неви: американський корабель теоретично може нести до 90 крилатих ракет "Томагавк", які запускаються системою "Іджіс".

Дальність їх дії така, що росіянам дійсно є чого побоюватися, особливо враховуючи той факт, що американські ракети, як довів недавній удар по авіабазі Шайрат в Сирії, абсолютно невразливі для наявних на озброєнні РФ систем ППО С-300 і С-400.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у Москві назвали рішення Конгресу США про відстеження кораблів у низці російських портів для ефективності санкцій проти КНДР фактичним оголошенням війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?