Найбільше вина з України купляє Росія
Категорія
Економіка
Дата публікації

Найбільше вина з України купляє Росія

Найбільше вина з України купляє Росія
Джерело:  Агравері

За перші чотири місяці поточного року Україна імпортувала 12 мільйонів літрів вина на 23,4 мільйона доларів, причому найбільшим – з Італії, а головним покупцем українських винних напоїв стала Росія.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання Аgravery, яке цитує дані Державної фіскальної служби.

Зокрема, найбільше вина протягом зазначеного періоду Україна імпортувала з Італії ― на 6 млн доларів, що становить 25,7% від загального обсягу імпорту.

На другому місці опинилася Грузія, з якої було імпортовано вина на 3,4 млн доларів (14,65%). Третю сходинку зайняла Франція ― 3,3 млн доларів (14%).

Читайте також: Світовий банк дав Україні 150 мільйонів на розвиток експорту

В той же час, експортувала Україна вина протягом звітного періоду вдвічі менше, ніж імпортувала ― на 12 млн доларів зокрема, найбільше вина було поставлено в Росію ― на 6,3 млн доларів (52,8%).

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Росія заборонила переказ грошових коштів на територію України у відповідь на санкції, запроваджені Києвом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?